Açıklama
Ganibağ Yulaf Unu
Yulaf da çavdar ve arpa gibi lif oranı yüksek tahıllar arasındadır ve son yıllarda kullanımı artan ürünlerdendir
Yulaf Unu, diğer tahıllarda olduğu gibi olduğu gibi betaglukan ve arabinoksilanlar içerir ayrıca lif oranı yüksek olduğundan bağırsak sistemine faydaları bilinmektedir.
Yulaf Unu düşük kalori, yüksek protein, yağ, lif oranına sahiptir ve iştahı kontrol etmeye, doygunluğu kontrol altına almaya yardımcı olabilir. E vitamini ve tiamin içerir
Her türlü ekmek, kek, kurabiye ve pogaçalarda kullanılabilir, ayrıca lifli olması istenen unlu mamüllerde daha çok tercih edilir
Ganibağ Taşdeğirmen Yulaf Unu – Muğla
Her yıl Ekim ayında ekilen ve Haziran ayında biçilen yulaflardan üretilmiştir
Ganibağ Yulaf Unu temizlenmiş yulaf tohumlarından taşdeğirmende düşük devirde ve ısınmadan üretildiğinden besin değerlerini mümkün olduğunca korur
Yulafta gluten yoktur ancak üretim tesisinde aynı değirmende öğütüldüğü için diğer türlerle karışma ihtimali olduğundan, glutensiz olarak tanımlanamamaktadır.
Ürünler herhangi bir katkı içermez ve koruyucu işlem bulundurmaz, dolayısıyla uzun süre saklayabilmek için saklama şartlarına uyulmasını tavsiye ediyoruz.